Beschermingsbewind geeft focus

Veelvuldig wordt de vraag “wat kan bewindvoering voor mij betekenen?” gesteld.  Het doel van bewindvoering is dat de betrokkene ontlast wordt met zijn of haar financiën.  De rechtspraak omschrijft het als een maatregel om bescherming te bieden aan personen die niet goed voor zijn geldzaken en bezit kan zorgen. Dit is de reden dat het ook wel beschermingsbewind wordt genoemd. 

Het niet op orde hebben van geld zaken kan voor veel stress zorgen. Hoe lager je inkomen, hoe complexer de administratie kan lijken. Er komen namelijk veel administratieve handelingen bij het aanvragen van toeslagen, het onderhouden en behouden van je inkomen tot verzoeken indienen voor kwijtscheldingen. Dit kan een hele pui met administratie zijn die vervolgens weer voor stress kan veroorzaken.  Zo publiceert het NRC.nl een artikel op 16 april 2019 en schrijft over hoe ingewikkeld onze maatschappij is voor deze groep mensen. Zij schrijven over een groep personen die financiële stress ervaart nadat zij uit de schuldhulpverlening komen.  Nadat hun inkomen jaren gecontroleerd en beheerd werd komen ze weer zelfstandig te staan. De verantwoordelijkheden van hun eigen administratie komt weer voor eigen rekening.  Dit kan hun erg overvallen zeker als er sprake is van multi problematiek. Het hebben van een goede focus op je administratie en financiën vergt de nodige aandacht.

Het doel van bewindvoering is dat een ieder die onder beschermingsbewind staat,  geen financiële zorgen ervaart. Beschermingsbewind bespaart de betrokkene de stress van het nemen van financiële beslissingen. Bovendien hoeft betrokkene niet te worstelen met een lastige administratie. Op deze manier kan betrokkene gewoon focussen op al het andere wat het leven te bieden heeft.

savings-2789112_1920