Is bewindvoering wat voor mij?

Wellicht ben jij aan het twijfelen of bewind wat voor jou is of ken je iemand die er mogelijk voor in aanmerking komt maar twijfel je nog. Wij hebben 5 vragen opgesteld die je aan het denken zetten. Neem de onderstaande vragen rustig door en overweeg of het wat voor jou kan zijn.

  1. Heb jij het gevoel dat je geen overzicht meer heeft over uw administratie? Dit kan betekenen dat het wel gewenst zou zijn dat iemand het voor u overneemt. Een bewindvoerder neemt de administratie over. Het voordeel hiervan is dat u het u rust gaat geven.
  2. Word jij begeleidt door een dienst-, hulp- of zorgverlener en heeft hij/zij jou er op geattendeerd dat het wellicht een goede oplossing is om contact op te nemen met een bewindvoerder? OF heb jij het zelf al meerdere keren overwogen om uw administratie uit handen te geven? Dit kunnen signalen zijn dat het nu tijd is om actie te ondernemen. Schroom dus niet om een gesprek aan te vragen. Het maakt het allemaal veel makkelijker als de administratie en financiën geen onrust meer geven. 
  3. Vergeet jij regelmatig om de post open te maken of krijg jij een vervelend gevoel als er weer een brief in de brievenbus ligt. Dit kan betekenen dat u wellicht veel rekeningen ontvangt en het zo kan zijn dat je het erg vervelend vindt om ze te moeten betalen. Het is dan zeer goed om te overwegen dit uit handen te geven.
  4. Heeft u meerdere aanmaningen lopen? Dit kan betekenen dat u het wel lastig vindt om je administratie bij te houden. Het is hartstikke vervelend voor jou als er aanmaningen lopen want dat zorgt voor onnodige extra kosten. Veel bedrijven rekenen namelijk extra administratiekosten voor het meerdere malen moeten aanschrijven.  
  5. Heb jij beslag lopen op je inkomen? Er wordt beslag gelegd wanneer rekeningen niet worden betaalt maar het geld wel echt geint moet worden. Dit gebeurt dan rechtstreeks via de inkomsten zoals het loon of via de uitkering. Dit kan in totaal heel erg drukken op uw financiën.  

Mocht jij één van deze vragen kunnen beantwoorden met “JA”?  dan is ons advies om contact op te nemen met een bewindvoerder.  Bij alle vragen worden belemmeringen en/of zorgen besproken omtrent de financiën. Het zal u wellicht al wat lucht geven om een vrijblijvend gesprek aan te gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om u aan te melden voor beschermingsbewind. Bel ons, mail ons of meld je aan via de website.