Schulden

Schulden

Indien u aan ons doorgeeft welke schulden u heeft, dan kunnen wij precies voor u bijhouden wat het verdere verloop is in dit proces. U kunt hiervoor ook een schuldenoverzicht bij ons opvragen.

Deze kunt u altijd naar ons doorsturen. Wij zullen dan voor u kijken naar de ernst van de situatie en zo nodig in overleg met u naar een oplossing zoeken.

Als u dit aan ons doorgeeft, dan zullen wij in overleg treden met de verhuurder en kijken of het mogelijk is om een betalingsregeling aan te bieden zodat u in de woning kunt blijven. Is dit niet mogelijk dan kunnen wij kijken of een moratoriumverzoek (rechtsmiddel die een ontruiming kan voorkomen) bij de rechtbank zinvol is. De uithuiszetting zal dan, bij een akkoord van de rechtbank, (tijdelijk) worden tegengehouden.

Als eerste proberen wij samen met u de schulden in kaart te brengen. Als u van mening bent dat de schulden op de schuldenlijst volledig zijn, dan kunnen wij u begeleiden naar een aanvraag voor schuldhulpverlening. Dit vragen wij dan aan bij de organisatie die de schuldhulpverlening uitvoert in uw woonplaats. U blijft dan gebruik maken van onze dienstverlening aangevuld met schuldhulpverlening van de schuldhulpverlener.